Det drar ihop sig till slutsamråd

Eftersom vi bygger huset själva så kan vi inte klaga på detaljer i huset, eller det tjänar åtminstone inget till. Därav behöver vi inte genomgå en slutbesiktning utan klarar oss med ett slutsamråd. Där ska man visa upp att man följt kontrollplanen, protokoll, lagar och bestämmelser. Det mesta måste vara klart i huset men färg och tapet kan vänta.

Nu är det dags för oss, ett slutsamråd ska som det ser ut äga rum om 2,5 veckor. Hjälp! Jag har ingen aning om hur vi ska lyckas få till det med tanke på den enorma röra som huset befinner sig i. Ingenting är klart! Eller jo, våtrummen är klara och där ska allting ”bara” monteras på plats av rörmokare och elektriker. I ett sovrum måste taket byggas igen, och allrummet måste få väggbeklädnad. I helgen får trappan sitt räcke och sin handledare (hoppas jag) och idag ska vedpannan prov-eldas för första gången (här kan det ske oväntade katastrofer känns det som).

I köket återstår en hel del, men det är bara funktion som måste finnas på plats och det behöver inte vara målat och listat (förresten finns det inga taklister, foder, socklar eller smygar NÅGONSTANS i hela huset). Tvättstugan är på gång, ett par väggar kvar att klä in och sedan är det rörmokarens tur även där. Innerdörrar saknas, ventiler är inte klara, sommarstugan ska brandsäkras och alla relationsritningar måste göras klart.

Ett stort arbete i tid är att montera all säkerhet vid fönster, knivlåda, spis, medicin- och kemikalieskåp. Dörrar ska reglas där det ännu saknas en altan utanför så att man inte kan öppna och falla ner. All el måste förstås göras klart med dosor, brytare och uttag. OMG. Alltså Oh My God. Alltså Herre Gud. Hur ska det här gå till när man samtidigt ska ha en vanligt liv som rullar på bredvid med tre barn, jobb, läkarbesök, möten och kalas. Här får man verkligen hålla tummarna att inget går snett, ingen blir sjuk och framför allt att stackars sambon håller ihop…

This entry was posted in Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera