DIY industristil med gamla kartor, till minne av mamma

Idag firar vi Alla Helgons Dag och för första gången känner jag att jag har ett behov av den här dagen. Jag har ett behov av att besöka mammas grav, att pyssla om den, tända ljus och gråta. Att vältra mig i sorg och tomhet men också att bli tröstad. För idag har jag blivit tröstad av gemenskapen som finns på en kyrkogård full med tända ljus, full med människor som alla har förlorat någon. Man är verkligen inte ensam.

Som vanligt gör starka känslor att jag måste skapa någonting, vad som helst nästan. Idag har jag använt gamla kartor för att förnya en sliten bricka i ett brickbord av ljus ek och jag är väldigt nöjd med resultatet. Synd bara att jag inte har en kamera som kan ta tillräckligt bra bilder, och att bakgrunden är det ljusblå laminatgolv och det gulnade furubord som båda finns i det hus vi hyr. Vad jag längtar till vårt eget hus!!!!

På mitt brickbord finns nu en karta som täcker in en del av min historia. Där finns Nordmaling där mamma föddes, där finns Rovaniemi, där finns öarna från morfars dagbok, där finns Övertorneå och Avasaksa, Lidingö och Norrköping och också Sankt Anna. Där finns Sverige och där finns Finland och det blev inte bara snyggt utan också rätt. För allt det där finns ju i min historia och nu ska den få stå framme med stolthet. Konstigt inlägg kanske, men jag tror min syster förstår i alla fall…

image

Jag använde spraylim från Panduro, kanske inte helt nöjd med det för det tog inte så bra. Har också lackat med klarlack på sprayburk över men ska nog pensla klarlack ett varv också, så att brickan kan användas.

image

image

image

Testade att göra om en plåtburk från HM också, den var alldeles för gullig för mig. Burken kostade 20:- på rea och med lite grön färg så ser den nu lite annorlunda ut:

image

image

Och nej, köket i bakgrunden är inte heller mitt…

This entry was posted in Pyssel. Bookmark the permalink.

Kommentera