Gammal skolsparbössa blir ett perfekt smyckesskrin

Jag älskar gamla prylar från skolvärlden, det finns så fantastiskt mycket vackert! Sparbössor från skolor finns det många kvar, med ett fack för vardera elev. Jag undrar hur de fick ihop pengarna, om föräldrarna var tvungna att bidra eller om de fick arbeta ihop dem. Och gjorde de något tillsammans för pengarna, eller vad användes de till? Jag gissar att förväntningarna på klasskassan var en helt annan än nuförtiden…

Min gamla skolsparbössa används som smyckesskrin, eller krimskramsförvaring. Den är så vacker att se på, och samtidigt är det smidigt när man ser direkt vad som finns att välja på – ett eller två smycken per låda. Och de fina små zinklådorna kan också lyftas ur. Fint tycker jag, lådan finare än innehållet:

image

image

image

This entry was posted in Inredning, Pyssel. Bookmark the permalink.

Kommentera