Gammaldags tapeter, en omöjlig uppgift

Vi har letat och letat och letat, bland tapeter i Sverige och utomlands, gamla och nyproduktion, billiga och dyra, standard och handtryckta. Vi hittade tre fina tapeter som vi gärna ville ha, en i taget fick vi veta att de utgått. Så himla tråkigt!

Istället för att sätta upp tapeter som vi bara nästan vill ha så funderar vi nu på att sätta upp neutrala även i matrum och vardagsrum. Hittar vi fina så får vi helt enkelt tapetsera om. Känns sådär men kanske bättre än att välja något man faktiskt inte vill ha… Här var några av våra ungefär 100 alternativ, som ratades alltså:

tapet

19731 25512 65350 69133_250

Annars håller vi på att få ett golv i matrummet, med fris runt kalkstenen under kakelugnen. Badrummet där nere växer också fram men med diverse bekymmer gällande den omfattande handikappanpassning som kommunen kräver, trots att ingen av oss är handikappad och att en rullstolsbunden faktiskt inte kan ta sig till och från vårt hus, vi bygger ju mitt i en bergsslänt! En fri yta på 130 cm måste vi ändå ha i vårt badrum OCH i vår tvättstuga, så att en vårdare kan snurra runt med en rullstol framför sig. Ett sovrum måste vi också ha på nedre plan trots att vi redan har alla vi behöver på övre plan. OMG.

Kan man inte bara få skriva på ett avtal där man avsäger sig rätten att kräva betald handikappanpassning om man skulle behöva det? Vi skulle i alla fall aldrig kunna bo kvar här om någon av oss satt i rullstol… Just nu får alla som bygger ett eget hus i Sverige göra alla dessa (och MÅNGA fler) kostsamma anpassningar, trots att det är en bråkdel av alla hus som någonsin kommer att bebos av en rullstolsbunden. Vilket slöseri med resurser, vilket byråkratiskt och ologiskt land vi lever i!

Där uppe är badrummet iaf färdigmålat och väntar nu bara på smyg, foder och rörmokare. Just nu målar jag tak i badrum och tvättstuga på nedre plan, i väntan på trappan som inte kom och nu sägs komma på fredag. Jag tror det när jag ser det, så att säga.

This entry was posted in Hus, Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera