Kakelugn, tapet och glasveranda

Ibland när jag är extra trött på att bo i någon annans hus med någon annans möbler, och extra trött på att vårt eget hus aldrig blir klart, då längtar jag tillbaka till förra huset. Det var ju ett hem, mitt hem med mina saker. Och jag har aldrig i hela mitt liv bott så länge i samma hem som jag gjorde där. Snyft.

Jag saknar kakelugnarna. Och det var fint med de äkta gamla råspåntsväggarna. Och med den modernare eldstadsplanen av skifferskärvor:
7992013 - Kopia

Jag saknar hallen, den nedre glasverandan. Det var rymligt, ljust och vackert. Och jag älskar den tapeten och har letat efter den (utan framgång) till nya huset:

7992029

Och den gula tapeten ville jag också ha i nya huset men det tillverkas inte längre och tillverkaren har inget restlager. Till höger skymtar en brun fondvägg med en tapet (Sandbergs Simon) jag fortfarande gillar och som fortfarande finns, men den passar inte i nya huset:
7992041

Sen saknar jag själva huset som helhet, det var så speciellt med sina två glasverandor, vinklar och vrår, kakelugnar, trägolv och fina spegeldörrar. Och säkert är det därför vi nu i nya huset ska ha just en gammal kakelugn, en gammal glasveranda, gamla fina spegeldörrar och trägolv (dock nytt).

Huset var målat i Alcros ”Duva” och det var så fint mot vita foder, knappt grått men ändå inte vitt. Den lilla verandan med rött plåttak har jag faktiskt byggt helt själv, med egna händer, för att ha någonstans att ställa barnvagnen när det regnade. Lite stolt var jag allt när den var klar:
SANYO DIGITAL CAMERA

This entry was posted in Hus, Inredning, Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

One Response to Kakelugn, tapet och glasveranda

  1. Pingback: Hatthylla, fin butik och lampa. Snart Formex! | Välkommen till Magasinet i Sankt Anna

Kommentera