Köksskåp från Lidhultskök. Fast billigt.

I vårt kök, som alldeles strax har fått ett golv, ska vi snart börja ställa in köksskåpen. Vi har ett kök från Lidhultskök som ser ut ungefär som på det här bilderna. Fast vi har andra typer av skåp, ska inte ha några överskåp och troligen blir köket grått. Funderar på S1502-Y eller S2002Y, vi får se.

4349

4354

4357

Vi ville gärna ha ett kök i massivt trä och med infällda luckor. Ett sådant går på från 250 000:- och uppåt, och det var inte alls lika kul. Men så en dag, innan vi ens ritat vårt hus eller fått bygglov, så dök köket upp på Blocket. Sambon tog en dag ledigt, ringde en snickare, hyrde en lastbil och åkte och köpte och monterade ner köket.

Vi fick alltså ett Lidhultskök med massvis av skåp och alla vitvaror för mindre än vad Ikeas billigaste kök kostar. Och då har vi räknat in arbetskostnad, lastbil och bränsle. Nu återstår att avgöra vilka skåp som hamnar var eftersom vi har ett litet kök. Överskåpen ska vi försöka använda i tvättstuga och förråd, och ett av underskåpen kanske blir en köksö. Ett skafferi får bli städskåp/källsortering. Och så ska allt målas grått istället för vitt.

Ett annat alternativ till köksö är en gammal möbel, som typ den här. Riktigt fint:

island-created-from-old-buffet

This entry was posted in Inspiration, Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera