Målat tak och foder, pannrum växer fram, skorsten på plats

I helgen har det hänt en del. Matrumstaket är klart, och idag kommer kakelugnsmakaren och sätter dit kronan och fogar hela kakelugnen. Sedan ska den vara klar, hoppas vi. Jag har också målat kökstaket, fyra varv blir det på varje tak, ganska tröttsamt i den arbetsställningen. De foder som ska sitta med plåtar på över alla fönster har också blivit målade.

Sambon har börjat regla väggar på pannrummet, så nu börjar det få en form. Skorstenen på huset har han också fått på plats, även om den ska kläs med plåt så småningom. Det händer lite här och där i alla fall. Vi har också haft ”arbetsdag” på vägen och satt upp snöstakar, plockat skräp och fyllt på med grus. Jag tog dock mest hand om barnen, även om de också hjälpte till där de kunde.

Så har mamma fyllt år också. Eller inte fyllt eftersom detta var den första födelsedagen då hon inte längre lever. Det var en jobbig symbolisk dag. Den går inte över, sorgen. Den har blivit annorlunda, mindre panik men mer tungsint. Mamma, mormor, vi tänker på dig!

This entry was posted in Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera