Optikertavla och mera farmor och farfar

Här kommer lite mer bilder från huset. I badrummet på övre plan har vi en gammal optikertavla fyndad på Tradera på väggen och bredvid en fin rund spegel. I den ser man också sjökortet över S:t Anna som får hänga här, passande med fin havsutsikt. Spegeln köpte jag för 20:- på loppis och sprejade svart. Även i badrummet saknas lister och foder ännu men det får duga för tillfället:

image

Gräslig kvalitet på mina mobilbilder men här är en tavla som jag beundrade mycket som barn, från min farmor. Flickan var så lik vår dotter så den får hänga över hennes pottskåp.

image

image

I vårt eget sovrum hänger också något från farmor och farfar. Det är en gammal fin knoppbräda som vi hittade i ”Alfredsboa” när vi skulle tömma farmors barndomshem för ett par år sedan. Gissar att det hängt redskap på den innan men nu är det kläder:

image

Och intill står farmors byrå, och på den en liten minibyrå från min mamma, tillsammans med grodprinsen som jag fått av min syster:

image

Nu när vi börjar komma iordning så smått blir det så tydligt att saker gör hemmet. Alla dessa minnen och numera också ärvda saker gör att man känner sig hemma fast huset är nytt. Jag gillar verkligen blandningen av allt, och även det som har sorgliga minnen får en fin känsla till slut.

Och om jag bara får till ett par bilder idag så ska jag visa vår nya altan! Igår blev den färdig längs hela entrésidan och det är sådan skillnad på att komma hem. Plötsligt ser huset bebott ut och inte bara som en byggarbetsplats. Roligt.

This entry was posted in Allmänt, Inredning, Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera