Roligt att måla tak?

Någon frågade mig häromdagen om det är roligt att vara i nya huset och måla på kvällarna. Jag blev så paff så jag minns inte vad jag svarade. Roligt? Kanske får jag tänka på att bara de som byggt ett hus vet vad det innebär. Det är kanske roligt att måla om ett rum, eller måla om fasaden i en ny färg. Att själv måla ett helt hus både invändigt och utvändigt, och att göra det på kvällar och nätter, det är INTE roligt.

Vi har 14 rum eller utrymmen i vårt hus. Alla tak i dessa rum målas 4 gånger, en gång med shellack och spackel, en gång med BIN, två gånger med takfärg. Det blir 56 gånger som jag åkt till huset för att måla tak. Nej förresten, 53 gånger för jag har 3 gånger kvar.

Utöver tak så ska förstås alla väggar med panel målas, även de 4 gånger. Jag tror det är ungefär 200 kvadratmeter väggyta med pärlspont. Alla golvlister, foder, taklister ska målas, totalt ca 600 meter. Alla dörrar, alla köksskåp, alla smygar, trappa och räcken. Alla golv på nedre plan. Säkert har jag glömt något och detta är ju bara invändigt. Nej, jag tycker inte att det är roligt att ”vara i huset och måla om kvällarna” och kan inte rekommendera någon att måla ett helt hus på egen hand.

This entry was posted in Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera