Status på bygget, 7 dagar kvar

Paniken sprider sig i lägret. Nej, sambon är bedrägligt lugn men jag däremot börjar bli orolig. Det är lätt att tänka att man kan ju jobba på dygnet runt nu sista veckan, men med tre barn varar minst ett är konstant sjuk så fungerar det inte på det sättet.

Trappan är klar förutom stolphattarna, målning får vänta på bättre tider. Efter att bilden togs har även handledaren kommit på plats, en rund och svängd historia som går i ett stycke i hela trappan. Nu har vi inte Sveriges finaste trappa, men vi får en trappa som blir precis som vi ville ha den och helt i gammalt stil med trappnos och snedställda spjälor. Vi är så glada över valet av trappsnickeri!

image

Nedre badrummet är också på plats, och avloppet ska bara justeras lite men verkar funka finfint. Nu har vi värme i källardelen också, eller vad jag ska kalla avloppsrummet. Gammal kommod från auktion även i det här badrummet, och samma golv som i övriga våtrum. Billigt handfat, blandare på rea, begagnat badkar och skänkt wc. Tack för det! Som ni ser på bilderna så har vi inte belysning än:

image

Köket är på plats och diskbänk och diskmaskin installerade. Kylen kommer i dagarna, och så ska förstås alla verktyg, färgburkar och annat bäras ut. Skåpen ska målas men det får vänta, likaså kåpan som ska byggas runt fläkten. Kök från Lidhults och alla vitvaror köpte vi begagnat på nätet, diskbänken är också begagnad och blandaren var en billig utgående modell (samtidigt som det var vårt förstahandsval). Alla trägolv i huset hittade vi i ett enda stort utgående parti från Siljangolv. Det är 18 cm breda och 3 cm tjocka plank. På nedre plan ska vi fernissa dem senare, där uppe får vi se vad vi gör. I förra huset hade vi målade trägolv och trivdes bra med det:

image

Tvättstugan är klar, förutom lister och foder (som saknas i alla rum ett tag till). Så här blir den grå pärlsponten i 1502-Y mot mattan. Vi är mycket nöjda med kompromissen och mattläggaren har verkligen fått till vinklar och hörn på ett bra sätt:

image

I alla rum använder vi radiatorer istället för golvvärme, och vi har valt Lenhovdas sektionsradiatorer i varierande format. Vi är väldigt nöjda även med det här beslutet, särskilt eftersom vi upplevt nackdelarna när golvvärmesystem krånglar. Här blir det lätt att hålla koll och reparera, hoppas vi. Vi har valt moderna termostater istället för de vackra vridvarianterna, ett bekvämt och ekonomiskt beslut. På flera ställen kommer handdukar, kökshandukar och barnens kläder hänga ovanför radiatorer och dra nytta av värmen. Vi tycker att de är fina också, särskilt mot de gröna väggarna:

image

This entry was posted in Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera