Status på bygget, 8 dagar kvar

Nu är det 8 dagar (ja, vi räknar även helgerna som arbetstid) kvar till vårt slutsamråd. Och hur kunde vi tro att det skulle gå att få vara ifred i denna galet stressiga situation? GIVETVIS blev ena barnet sjukt igår kväll och kan inte gå på dagis (under de 3 veckor vi haft dagis har de sammanlagt gått dit 7 dagar). Jag som numera jobbar måste gå på inbokade möten, jag har läkarbesök med ett annat barn och tandläkarbesök och massa annat på attgöra-listan. Och vad händer då om ett barn är sjukt? Jo, då måste sambon ta hand om barn istället för att bygga hus. Hur ska det här gå, jag tror vi gör slut på oss helt och hållet.

Det positiva är att tvättstugan strax är klar, trappräcket börjar komma på plats och ser faktiskt gammalt ut på riktigt (ruskigt bra trappsnickare vi har), pannrummet funkar finfint och imorgon släpps varmvattnet på i alla radiatorer i huset (= slut på dyr elräkning med byggfläktar i hela huset). Ventilationen börjar komma på plats och karmar till innerdörrar ska snart fräsas och sågas.

Jag är också nästan klar med alla relationsritningar, det är en hel del som har förändrats under byggtiden så det är en ordentlig uppgift att få till allt korrekt. Alla intyg om våtrum, eldstad, lägesbestämning och liknande har kommit och sitter färdigt i pärmen.

Det är MYCKET kvar att måla och tapetsera, och med sjuka barn blir det inte så mycket gjort på den fronten. Dessutom ska vi få till ett kalas till helgen, spännande. Och med det här pressade schemat så kan ni förstå att jag blev mäkta irriterad när jag i morse tog ledigt från jobbet, sambon tog ledigt för att ta hand om sjukt barn, ett annat barn fick vara borta från skolan (vilket betyder extra läxor ikväll), vi åker alla milen in till Norrköping, betalar en svindyr parkering och får sedan veta att läkaren som ska träffa oss är sjuk. Det argaste jag varit på länge, borde det rimligtvis inte finnas att system för att patienter ska få veta det INNAN man står i dörren? Dessutom betyder det att vi måste göra om hela proceduren när läkaren har blivit frisk.

Och på detta inte så positiva inlägg så avslutar jag med några fina bilder, för att försöka hitta tillbaka till glädjen med inredning och husbygge. Väldigt vacker trappa:

45KCCI14O8R584C9_460ICDE8TUI3EBD5_____resize_s_800_0

Ett drömhus på alla sätt (förutom när det är dags att kitta om fönster och måla fasaden förstås):

19fba-7e8b0-a3c5a-57e14-f65cd-d45aa-2635b-631ab

Vackert badrum (men är trött på kaklet som syns ÖVERALLT):

Badrumsmöbel - Nisseby1

Perfekt sätt att bygga garderob med gamla dörrar. Så fint att de behöll brevlådorna:

SFD0E62DD4630A84BA2B52EC080D6132269_1024x

 

 

This entry was posted in Inspiration, Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera