Studsmatta, klocka och mata fåglar

I förrgår fokuserade sambon på att laga vägen medan jag var i stan och utförde ärenden. Nu har jag valt en ny väggmatta till badrum nummer två, eftersom vi inte blev nöjda med den första. Den första är grå men går åt rosa vad vi än försöker kombinera den med. Hoppas att den nya är neutralt grå, vilket tillverkaren säger att den ska vara.

Jag har också försökt att lösa ett golvproblem. Vi vill fernissa våra golv på nedre plan, med mörkbrun högblank fernissa som i början av 1900-talet. Tyvärr är det ingen, byggnadsvårdsbutiker inräknade, som har ett exakt recept på vilken fernissa som ska blandas med vilket färgpigment och i vilka mängder. Nu har vi skickat efter en bok som kanske innehåller ett recept, vi hittade den begagnad på Bokbörsen (vilken bra sajt, har handlat där förut, billigt och smidigt). Och så tänker vi att vi köper fernissa och pigment och provar oss fram samtidigt som vi mäter/väger noggrant så att vi kan göra om samma blandning till alla golv när vi väl hittar rätt. Kommer bli dyrt och omständigt men vi löser det inte på annat sätt ser det ut som. Och sedan ska jag skriva EXAKT vad vi gjorde, om någon annan försöker hitta recept på nätet framöver.

Jag har också utan framgång letat utslagsvask, duschblandare och köksblandare. Kanske beställer vi istället på nätet.

Förresten, har du barn som vuxit ifrån den där otympliga studsmattan som numera bara är i vägen? Så här fin kan den bli som utesäng, världsbra idé tyckte jag:
452c9f0e4e2643bccac8df6e7226ab29

En annan bra idé för de med mer begränsat utrymme är att byta bakgrund på väggklockan. Det är ju mycket roligare att ha en egen, med ett mönster eller motiv som passar in:
klocka

Och iförrgår kom den första snön hos oss, eller i alla fall nästan den första, det kom visst lite för någon månad sedan också. Dags att börja mata fåglarna, och den här smarta armen gör ju att man kan sätta fågelhuset där man ser det bäst, utan att det är i vägen om man vill öppna fönstret och lika lätt att komma åt att fylla på frö:

11661222-origpic-53c530

This entry was posted in Inspiration, Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera