Trappa, skador, försening och förändring

Det har varit lite glest med inlägg här över helgerna, och det beror mestadels på annat än just helgerna. Trappan har i alla fall kommit på plats, nu saknar vi bara räcke, handledare och färg, och så ska den byggas igen med ett förråd undertill. Tanken är att trappa och vagnstycken ska mörkas ner med pigmenterad fernissa, vilket är en djungel att hitta rätt bland. Handledaren ska också mörkas ner, men räcken blir täckmålade.

Trappan är så himla mysig! Den är något smalare och något brantare än standard, men ändå inom ”rekommenderade” mått. Stegen är kanske 4 cm tjocka, och med en fin trappnos. Sättstegen är förstås inte öppna som på modernare trappor. Vi är så himla nöjda. Dels känslan att gå i trappan, den känns som en gammal torpartrapp. Och så är den så rejäl och stadig. Den är vacker, och perfekt att sitta i, både nere vid hallen och vid första kröken med utsikt över entrésidan.

Men så ringde sambon och behövde skjuts till akuten. Han hade skurit sig men som tur var inte träffat något svårläkt. Sydd är han förstås, och nu får han inte lyfta tungt på ett tag eftersom såret kan gå upp. Så förseningar och fördyrningar blir det på nytt. Igår var jag igång för att försöka hjälpa till med sådant som är svårt med bara en hand, och sågade med tigersåg och svor åt hammare, kofot och skruvdragare. Idag har jag skador på både näsa och ögonvrå så i fortsättningen håller jag mig till målarpenslar :-)

Och så har jag huvudet på lite annat håll än bygget, just nu när jag har som mest att göra i huset och med de slutliga ritningarna. Dels ska jag i dagarna lämna in en examensuppgift till universitet (pust), har två vårdrelaterade utredningar i familjen och har idag fått OK på tjänstledighet från mitt arbete. De små barnen ska för första gången skolas in på förskola, och jag ska göra annat. Spännande ska det bli och det börjar i februari, mer info kommer!

Här kommer några dåliga mobilbilder på trappan:

image

image

image

image

image

God fortsättning på det nya året!

This entry was posted in Sankt Anna Söderköping, Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera