Vacker hall med färg, pärlspont och pardörrar

Just nu tänker jag på hallar. Konstig sak att tänka på, men så är det ju ofta för mig. Längtar förstås till vår egen hall, i vårt eget hus. Usch vad tiden går långsamt när man bygger på egen hand, känns inte ens verkligt att vi någonsin ska flytta in.

Gillar pärlspont. Nej, ÄLSKAR pärlspont. Den här hallen är så fin i sin gröna färg. Påminner om farmors barndomshem, där fanns både det ena och det andra målat i ungefär den här gröna färgen. De fick väl en färgburk över som fick användas till det mesta. Och kanske är det därför jag gillar färger, för det är barndomsminnen:
7302357

Den här fina hallen är från växelhuset i Lagnö i Sankt Anna, även kallat Edgars och numera en del av turistinformationen. Idag arbetade jag min sista dag för säsongen här, och jag fullkomligt älskar det här huset. Det är så vackert och har så mycket själ. För att inte tala om vackra detaljer och havsutsikt. Och trappan har vi som förlaga till vår egen trappa, som dock blir både mindre och brantare:
hall växelhuset
Den här hallen har nästan den där märkliga gröna som vi valt, något mörkare till vår glasveranda och en bra bit ljusare till väggarna. Sedan ska vi inte kombinera det med aprikos…
HI8JDVPM_q100_w670_mFile_cmOnlyScaleDown_radius10_colorWhite

Den här vackra hallen finns också i bygden, den är från Herrborum i Sankt Anna. En underbar men förfallen herrgård som nu fått ny ägare och förhoppningsvis får ett ansiktslyft utan att förlora känslan. Ligger också fantastiskt fint vid havet förstås. Gillar golvet och den långa raden med krokar:
SFD634A6A1BF7814D48B2D1EAFF482AAE9D_800x800

Här en lite mer tillrättalagd hall, men jättefin ändå ;) Jag gillar de här halvväggarna men i verkligheten skulle jag nog inte välja att göra så, eftersom man förlorar ljus och utsikt. Men har man massor av det i andra rum så kanske. Fint med färg återigen, och fin väggpanel:
untitled

This entry was posted in Hus, Sankt Anna Söderköping, Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

Kommentera