Vackert och enkelt trädgårdsbord, eller…

Har man bara en gammal dörr till övers så fixar man det här fina bordet till trädgården på en halvtimme. Fint rep så är det klart! Tycker att det är jättefint, och säkert skönt att slippa bordsben som är i vägen.

Sedan gäller det kanske att det inte blåser för mycket, eller att man råkar slå till skivan så allt flyger iväg. Och så ser det lite bökigt ut med speglarna, gäller att ställa glaset rätt så det inte vippar. Och så ska det finnas ett bra träd.

Ibland kanske det är så att vissa saker ser fantastiska ut på bild, men i verkliga vardagen fungerar det inte lika bra. Det här bordet är nog en sådan sak (fast med ett stödben i mitten så ordnar det sig ju ändå).

hanging_door_table

Jag tänker lite så om alla snygga vita hem man ser på bild. Hur mysigt skulle det vara att bo i det sterila vita hemmet? Inte alls i min smak, men fint på bild. Och alla stylade inredningsreportage där det ligger kuddar och står ljuslyktor överallt. Man behöver ju liksom sitta i soffan och ligga i sängen. Var ska alla kuddar vara under tiden? Och tröttnar man inte på det, att flytta på allt hela tiden för att kunna använda sitt hem? Altaner som är inredda som större vardagsrum, men vad händer när det börjar regna? Och var förvaras alla möbler, lyktor, pallar, dekorationer på vintern, har de ett alldeles eget inredningsförråd?

Menar inte att vara negativ, men det är tufft att jämföra sitt eget hem med alla snygga bilder i tidningarna. Det gäller att tänka på att det är stylade bilder, en vardag efter skolan ser det troligtvis inte likadant ut…

This entry was posted in Inredning, Inspiration, Trädgård. Bookmark the permalink.

Kommentera