Vräkiga men vackra hus i USA och status i Sankt Anna

Jag är inte den som drömmer om att bli rik, men ibland lyckas de riktigt rika låta bli det osmakliga och faktiskt få till riktigt vackra hus och inredningar. Den här terrassen skulle jag inte tacka nej till:13-708457_13_2
Och inte den här heller:

5028266_7_4
Kanske är det egentligen ett varmare klimat jag suktar efter eftersom pool och palmer gärna figurerar på mina drömbilder… Jag gillar arabisk / orientalisk / indisk / marockansk inredning också, och den här hallväggen passar mig perfekt i mitt förmögna liv:

Elegant foyer with massive Rumford fireplace
Men så bygger vi en liten faluröd stuga och är väldigt nöjda med det! Igår målade jag första lagret på groventrédörren, guldockra blir det, enligt Alcros definition. Väldigt många olika färgnummer på ockragul och gulockra! Vi har verkligen läst på och funderat länge på nyanserna men kunde inte välja. Vi tog helt enkelt en NCS-skala och åkte runt tills vi hittade en boddörr vi tyckte var vacker och så tog vi ett färgprov på den. Det visade sig stämma med Alcros 318 guldockra så det har vi valt, men vi blandade NCS s2040-y20R. Jag är verkligen trött på att alla leverantörer hittar på helt irrelevanta namn på färgnyanser för att låsa sina kunder till sitt eget varumärke. Nej, vi köper inte duvgrått eller ostron, vi köper NCS-färger!

För övrigt håller sambon på att plocka ner byggställningen! Ett lager färg till borde upp men det börjar vara för kallt så det tar vi nästa år när vi bor i huset. Annars är det lite plåt, ventiler och ett par foder kvar utvändigt. Jippi jippi!

This entry was posted in Hus, Inspiration, Vårt eget husbygge. Bookmark the permalink.

One Response to Vräkiga men vackra hus i USA och status i Sankt Anna

  1. Pingback: Dörrar i fiskben med pärlspont | Välkommen till Magasinet i Sankt Anna

Kommentera